Bu Blogda Ara

19 Mart 2014 Çarşamba

İkiyüzlülük

"Her ortama girdim, her türlü insan tanıdım" türünden iddialı ifadeler hep kuşku uyandırır. Genellemelerin de hemen hepsi ciddi yanılgılar taşır. Ama bizim toplumumuzun espri yeteneği hem gelişmiştir hem de pek sınır tanımaz. 

O yüzden yazarla bakanın normalde çok saygı duydukları dini konularda kendi aralarında şakalaşmalarında fazlaca şaşıracak bir şey yok. Her ortamda her zaman rastlanabilir. İki dost, yahut bir grup arkadaş, kendi başına düşünmekten bile imtina ettiği ve utandığı konularda, sıklıkla şakalaşır, "tövbe tövbe çarpılacağız" derken mahcup mahcup da güler. İşin bu tarafında eleştirilecek bir taraf yok fazla, ama ortaya çıktığında sanki külliyen yalanmış, hiç yapmazmış, hiç yapılmazmış gibi tavırlar gerçekten mide bulandırıcı. 

İki ahbabın konuşmasının belli ki gizlice ve muhtemelen hukuksuzca dinlenip, tamamen siyasi çıkarına uygun geldiği "zaman"da ortaya çıkarılması da bir o kadar iğrenç. Bunu hukuk için, adalet için, toplum temizlensin diye yapıyorum derseniz bu da ikiyüzlülük. 

İkiyüzlülüğün en uluorta yapılanı da, normal zamanda her türlü milliyetçiliği ırkçılıkla yaftalayıp, seçim zamanı millet, bayrak, marş üçgeninde demogoji yapmak. Hem de bunun seçim kanununa aykırı olduğunu bilerek ve bunu hatırlatana "yasaklayanı da yasaklarız" diyerek. 

Türkiye'nin fazla ileri gitmiş demokrasiden, demokrasiye geçebilmesi için önümüzdeki yerel seçim kıymetli bir fırsat. Bakalım değerlendirebilecek miyiz?

Hepinize süper günler,
Cihan


2 yorum:

  1. Degerlendiremeyebiliriz cunku insanlar yine bu belediyeden adam olmaz, burada baskasina verecegim oyumu diye oy verebilir yerel secimde. Su an genel secim olsa, sonuc farkli olurdu diye dusunuyorum. Ama belki olur yine de...

    YanıtlaSil
  2. Değerlendirebilecekler çıkacak elbette. Ama bunun sonuçlarından endişelenecekleri için ikiyüzlülerin her türlü engellemeyi yapacaklarını da hesaba katmak ve önceden ona göre davranmak gerektiğine inanıyorum. "İkiyüzlü" teşhisini çok beğendim. Kötü laflar söylemeye gerek kalmadan kişilikleri doğru ifade ediliyor. Yüreğine sağlık oğlum <3 tk

    YanıtlaSil