Bu Blogda Ara

15 Temmuz 2013 Pazartesi

Koalisyonun Zarafeti

İslam Konferansı Örgütü Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Mısır'da koalisyonun iyi bir çözüm olabileceğini söylüyor. Bizim ülkemizde koalisyon, "iş"lerin durması anlamına geliyor!

Biri %30 oy almış biri de %20 oy almış iki partinin koalisyonu herkeste tedirginlik yaratırken, %49 almış tek partinin bizi dünya yıldızı yapacağı sanılıyor. Halk temsili açısından bir fark yok, meşruluk desen aynı, sandığa saygı dersen iki alternatif de aynı saygıyı hakediyor. 

Mesela genel af kibirli bir kavram, en azından eşitsiz. Barışçıysa bile gurur kırıcı, yargılayıcı. Koalisyon uzlaşma lafının vücut bulmuş hali. "İdeolojik" diye terslediğinize el uzatmaktan öte, onunla kader birliğine girmek! Ezber bozmak, yara sarmak. 

Onun için ekonomi bağımlılarının, yönetme ve yönetilme takıntılıların, çoğunluğun gücü hayranlarının dayatmalarına inat, koalisyonları sevelim. Ötekiyi kucaklamanın en cesur ve açık yolu olan koalisyona karşıt duran ön yargıya teslim olmayalım. O zaman seçim barajı gibi bir zırva bile içimizden geçen oyu vermemize engel olamaz. 

Hepinize süper günler,
Cihan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder